Είσοδος

Τράπεζα Πειραιώς: Σε fund η διαχείριση μη κύριων συμμετοχών. Ερωτήματα για τις ΒΙΠΕ

Δημοσιεύθηκε την Τετ, 12/29/2021 - 19:43

Η Τράπεζα Πειραιώς, θυγατρική της Πειραιώς Financial Holdings, προχώρησε σε σύναψη μακροχρόνιας συμφωνίας με εταιρείες του ομίλου της Blantyre Capital Limited για τη διαχείριση μη κύριων συμμετοχών που κατέχει και για αρχική περίοδο διάρκειας 10 ετών. Δημοσιογραφικές πληροφορίες φέρουν στη συμφωνία να περιλαμβάνονται και οι συμμετοχές της τράπεζας στην ΕΤΒΑ - ΒΙΠΕ. Σχετικό ρεπορτάζ αφιέρωσε η εφημερίδα «Πελοπόννησος» το οποίο παρατίθεται στη συνέχεια:

Ο έλεγχος περνάει σε fund από το Λονδίνο

ΔΕΔΑ: Σε ένα χρόνο το φυσικό αέριο μπαίνει στη ΒΙΠΕ Πατρών

Δημοσιεύθηκε την Τρί, 12/14/2021 - 01:01

Εξαιρετικές είναι οι εξελίξεις στο θέμα της έλευσης του φυσικού αερίου στην Δυτική Ελλάδα. Σε διαδικτυακή συνάντηση που πραγματοποίησε την Πέμπη 9/12/2021 η ΔΕΔΑ με βιομηχανίες της Δυτικής Ελλάδας, για να τις ενημερώσει για την επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου στην περιοχή και την εμπορική πολιτική της,  έγινε γνωστό ότι οι πρώτες συνδέσεις σε βιομηχανικούς πελάτες, θα μπορούν να ξεκινήσουν από τον Σεπτέμβριο του 2022, εντός της Βιομηχανικής Περιοχής Πατρών, δηλαδή σε λιγότερο από έναν χρόνο.

ΣΕΒΙΠΑ: Σύσκεψη για την βελτίωση των συνθηκών ασφάλειας στη ΒΙΠΕ Πατρών

Δημοσιεύθηκε την Τρί, 12/14/2021 - 00:54

Την Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2021 πραγματοποιήθηκε σύσκεψη μεταξύ του Συνδέσμου Επιχειρήσεων ΒΙΠΕ Πατρών (ΣΕΒΙΠΑ) με εκπροσώπους της διαχειρίστριας ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ, και των διοικητών του Αστυνομικού Τμήματος και του Τμήματος Ασφαλείας Δήμου Δυτικής Αχαΐας και της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ν. Αχαΐας.
Στην συνάντηση που προκλήθηκε από τον ΣΕΒΙΠΑ, ο πρόεδρος του Συνδέσμου  Δημήτρης Λειβαδάρος αναφέρθηκε στα θέματα ασφάλειας της ΒΙΠΕ Πατρών, λόγω των συχνών κλοπών που υφίστανται εγκατεστημένες επιχειρήσεις και έθεσε σειρά αιτημάτων προς τους αρμόδιους φορείς.

Απόσυρση της ρύθμισης για τους κανονισμούς των Βιομηχανικών Περιοχών

Δημοσιεύθηκε την Κυρ, 11/28/2021 - 20:22

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Βιομηχανικών Περιοχών (ΠΑΣΕΒΙΠΕ) γνωστοποίησε, με ανακοίνωσή του, ότι έλαβε επίσημες διαβεβαιώσεις απευθείας από την Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, για την απόσυρση της ρύθμισης αναφορικά με τις διαδικασίες κατάρτισης των κανονισμών των Βιομηχανικών Περιοχών (άρθρο 26 του υπό διαβούλευση νομοσχεδίου για την εποπτεία της αγοράς).

ΠΑΣΕΒΙΠΕ: βιώσιμη νομοθετική λύση για Επιχειρηματικά Πάρκα και Βιομηχανικές Περιοχές

Δημοσιεύθηκε την Κυρ, 11/28/2021 - 20:17

Με αφορμή την σύσταση νομοπαρασκευαστικής επιτροπής για τη σύνταξη προσχεδίου νόμου για την αναμόρφωση και τον εκσυγχρονισμό του θεσμικού πλαισίου των Επιχειρηματικών Πάρκων και των Βιομηχανικών Περιοχών, που αποφασίστηκε πρόσφατα από τον Υφ. Ανάπτυξης κ. Ν. Παπαθανάση, ο ΠΑΣΕΒΙΠΕ υπογραμμίζει ότι:

Μύνυμα SOS στον Πρωθυπουργό για τα προβλήματα των 1500 βιομηχανιών

Δημοσιεύθηκε την Κυρ, 11/28/2021 - 20:13

Σε Διάβημα Διαμαρτυρίας, που απέστειλε ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Βιομηχανικών Περιοχών (ΠΑΣΕΒΙΠΕ), προς τον Πρωθυπουργό της Ελλάδος κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, το οποίο υπογράφουν ο Πρόεδρος του ΔΣ ΠΑΣΕΒΙΠΕ κ.

Συνάντηση ΓΓ Βιομηχανίας, ΠΑΣΕΒΙΠΕ για τα Βιομηχανικά Πάρκα

Δημοσιεύθηκε την Κυρ, 11/28/2021 - 20:11

Η ανάγκη ενός νέου δίκαιου, αποδοτικού και αποτελεσματικού κανονιστικού πλαισίου συνεργασίας των επιχειρήσεων, που είναι εγκατεστημένες σε Επιχειρηματικά Πάρκα και Βιομηχανικές Περιοχές, με τους αντίστοιχους φορείς διαχείρισης των περιοχών αυτών, ώστε να υπάρξουν ουσιαστικά οφέλη για όλες τις πλευρές, κυρίως για την εθνική οικονομία, την ανάπτυξη και το περιβάλλον, αναδείχθηκε στη συνάντηση που πραγματοποίησε με τη νέα Γενική Γραμματέα Βιομηχανίας κα Θέμιδα Ευτυχίδου, ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Εγκατεστημένων Επιχειρήσεων σε ΒΙΠΕ (ΠΑΣΕΒΙΠΕ) κ. Πέτρος Μαντάς.

ΠΑΣΕΒΙΠΕ: νέα διοίκηση για ακηδεμόνευτη και υγιή επιχειρηματικότητα

Δημοσιεύθηκε την Κυρ, 11/28/2021 - 20:05

Μήνυμα λειτουργίας της ελληνικής βιομηχανίας, σε καθεστώς ακηδεμόνευτης και υγιούς επιχειρηματικότητας, προς όφελος της εθνικής οικονομίας, της ανάπτυξης, της απασχόλησης και της προστασίας του περιβάλλοντος εκπέμπει η νέα διοίκηση, που αναδείχθηκε στις αρχαιρεσίες του Πανελληνίου Συνδέσμου Επιχειρήσεων Βιομηχανικών Περιοχών (ΠΑΣΕΒΙΠΕ).
Ο ΠΑΣΕΒΙΠΕ εκπροσωπεί το παραγωγικό δυναμικό της Ελλάδας και συγκεκριμένα 22 τοπικούς συνδέσμους εγκατεστημένων επιχειρήσεων στις ΒΙΠΕ της επικράτειας,  που αριθμούν 1.500 επιχειρήσεις.

Subscribe to Δρασεις Συλλόγου

Ειδησεογραφία

Βρείτε Πληροφορίες του Συνδέσμου

Εικόνα από τις Εγκατεστημένες Επιχειρήσεις ΣΕΒΙΠΑ

Εγκατεστημένες Επιχειρήσεις

Δείτε τον κατάλογο με τις εγκατεστημένες επιχειρήσεις του συνδέσμου ΣΕΒΙΠΑ

Κατάλογος

Η ιστορία του συνδέσμου

Διαβάστε όλη την ιστορία του συνδέσμου από την ίδρυση του μέχρι και σήμερα

Ιστορία

Επικοινωνήστε με τον συνδέσμο

Επικοινωνήστε με τον σύνδεσμο ΣΕΒΙΠΑ χρησιμοποιώντας την φόρμα επικοινωνίας

Επικοινωνία

Συχνές Ερωτήσεις

Βρείτε όλες τις πληροφορίες που ψάχνετε και απαντήσεις σε συχνές ερωτήσεις του συνδέσμου ΣΕΒΙΠΑ

Συχνές Ερωτήσεις

Εκδηλώσεις Συνδέσμου ΣΕΒΙΠΑ

Δείτε το ημερολόγιο των εκδηλώσεων που διοργανώνει ο σύνδεσμος ΣΕΒΙΠΑ

Εκδηλώσεις

Γραφτείτε στο newsletter του ΣΕΒΙΠΑ

Λάβετε πρώτοι τα τελευταία νέα και τις ειδοποιήσεις του συνδέσμου στο email σας αυτόματα