Είσοδος

ΕΡΓΟΣΕ: Εναρξη διαγωνισμών για έξι εμβληματικά σιδηροδρομικά έργα

Δημοσιεύθηκε την Κυρ, 11/28/2021 - 20:36

Τη νέα εποχή για τον σιδηρόδρομο σηματοδοτεί η έναρξη του διαγωνισμού για έξι εμβληματικά σιδηροδρομικά έργα συνολικού προϋπολογισμού 4 δισ. ευρώ τα οποία υλοποιεί το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών σε συνεργασία με την ΕΡΓΟΣΕ και πρόκειται να αναβαθμίσουν τον εμπορικό και στρατηγικό ρόλο των βασικών λιμανιών και να αλλάξουν τον χάρτη των μεταφορών.

Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας: Παρουσιάστηκε το σχέδιο ανάπτυξης νέων Επιχειρηματικών Πάρκων

Δημοσιεύθηκε την Κυρ, 11/28/2021 - 20:32

Το σχέδιο ανάπτυξης νέων Επιχειρηματικών Πάρκων στην Αχαΐα και την Δυτική Ελλάδα, παρουσιάστηκε την Πέμπτη 25/11/2021 η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σε ενημερωτική εκδήλωση στο ξενοδοχείο «My Way» με στόχο την διαμόρφωση ενός οδικού χάρτη για την στήριξη της επιχειρηματικότητας και την προσέλκυση νέων παραγωγικών μονάδων.

Με αγωγό στην Πάτρα το φυσικό αέριο μέχρι το 2025

Δημοσιεύθηκε την Σάβ, 07/18/2020 - 13:42

Η Πάτρα και η Δυτική Ελλάδα μπαίνουν ξανά στον χάρτη του Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου, αυτή τη φορά με προγραμματικό πλαίσιο.

Η επέκταση του αγωγού φυσικού αερίου από την Κόρινθο μέχρι την Πάτρα, εντάχθηκε και επισήμως στο δεκαετές πρόγραμμα ανάπτυξης ΕΣΦΑ 2021-2030, του Διαχειριστή Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου (ΔΕΣΦΑ).

Aνάκληση προτεινόμενης διάταξης για τους Κανονισμούς Λειτουργίας των ΒΙΠΕ ζήτησε η ΚΕΕΕ

Δημοσιεύθηκε την Πέμ, 06/18/2020 - 12:30

Αίτημα για την ανάκληση προτεινόμενης διάταξης προς ψήφιση, σχετικά με τους Κανονισμούς Λειτουργίας Βιομηχανικών Περιοχών, που παριλαμβάνεται στο Άρθρο 26 του υπό ψήφιση Ν/Σ «Διυπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου Αγοράς, διατάξεις για την ανάπτυξη, την έρευνα και την καινοτομία», κατέθεσε στο Υπ. Ανάπτυξης ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος.

Στην επιστολή του κου Μίχαλου αναφέρονται τα εξής:

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Στο τραπέζι η «ολέθρια σχέση» ελληνικών βιομηχανιών & ΕΤΒΑ-ΒΙΠΕ

Δημοσιεύθηκε την Τετ, 03/18/2020 - 01:17

Αναδημοσίευση από www.ecopress.gr

Του Αργύρη Δεμερτζή

Σε «ολέθρια σχέση» εξελίσσεται η συνύπαρξη των ελληνικών βιομηχανιών, που είναι εγκατεστημένες στα Βιομηχανικά Πάρκα της χώρας με την ΕΤΒΑ-ΒΙΠΕ ΑΕ, θυγατρική της Τράπεζας Πειραιώς που έχει τον έλεγχο των πάρκων, ενώ παράλληλα μπαίνει στο κάδρο και καταγγέλλεται για μεροληπτική στάση και η  Ομάδα Εργασίας «Επιχειρηματικών Πάρκων» του ΣΕΒ που εκδηλώθηκε με like στα κοινωνικά δίκτυα!

Βιομήχανοι-ΕΤΒΑ.ΒΙΠΕ σε τροχιά σύγκρουσης για τον τρόπο διαχείρισης των πάρκων. Μια αποκαλυπτική έρευνα

Δημοσιεύθηκε την Δευ, 03/09/2020 - 22:27

Της Άντας  Σεϊμανίδη

(Αναδημοσίευση από το ecopress.gr)

Δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία η απόφαση της 6ης  Μαρτίου 2020 του Γενικού Γραμματέα Βιομηχανίας Πελοπίδα  Καλλίρη για την άμεση συγκρότηση της επιτροπής που θα εξετάσει τις επόμενες μέρες τις προτάσεις τροποποίησης του κανονισμού λειτουργίας της Βιομηχανικής Περιοχής Πάτρας.

Έναρξη νέων δρομολογίων του προαστιακού από και προς την Κάτω Αχαϊά

Δημοσιεύθηκε την Τετ, 03/04/2020 - 09:14

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. ανακοινώνει την έναρξη λειτουργίας των νέων δρομολογίων του Προαστιακού Σιδηρόδρομου από και προς την Κ. Αχαΐα, από το Σάββατο 29 Φεβρουαρίου 2020.  
 
Επίσης, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. πιστή στις δεσμεύσεις της για ποιοτικές και οικονομικές υπηρεσίες προς το επιβατικό κοινό, εφαρμόζει ειδική τιμολογιακή πολιτική γνωριμίας, από την έναρξη της υπηρεσίας στην Κάτω Αχαΐα και για το επόμενο χρονικό διάστημα, με στόχο την εξοικείωση των κατοίκων που θα επιλέξουν τον Προαστιακό για τις μετακινήσεις τους.
 

Σύσκεψη στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για το φυσικό αέριο

Δημοσιεύθηκε την Πέμ, 12/19/2019 - 12:02

Σύσκεψη στην περιφέρεια με εκπροσώπους των εταιρειών αερίου και τοπικούς φορείς - Ο Νεκτάριος Φαρμάκης ζήτησε ρητές διαβεβαιώσεις για την τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων κατασκευής και μεταφοράς του φυσικού αερίου στη Δυτική Ελλάδα, ενώ επαναφέρει στο προσκήνιο και την κατασκευή αγωγού

5+1 «ευφυείς» δράσεις για την αγορά εργασίας

Δημοσιεύθηκε την Τρί, 12/10/2019 - 21:14

Ο αρμόδιος υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης παρουσίασε την πρωτοβουλία ΕΛΛΑΔΑ… ΞΑΝΑ, με στόχο τη δημιουργία περιβάλλοντος επαναπατρισμού Ελλήνων της διασποράς, οι οποίοι την περίοδο της κρίσης αναζήτησαν εργασία και την προοπτική μιας καλύτερης ζωής σε χώρες του εξωτερικού.

Αδωνις: Ιδιώτες στην διαχείριση των ΒΙ.ΠΕ. αλλά και στους επενδυτικούς φακέλους

Δημοσιεύθηκε την Παρ, 11/15/2019 - 21:00

Πλήθος επιχειρηματιών και θεσμικών φορέων παραβρέθηκαν στο επιχειρηματικό δείπνο που παρέθεσε την Πέμπτη 14/11/2019 ο ΣΘΕΒ, στο ξενοδοχείο Imperial της Λάρισας, με κεντρικό ομιλητή τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη.

Η ομιλία του κ. Γεωργιάδη επιφύλαξε μεταξύ άλλων και δύο σημαντικά νέα σχετικά με θέματα που ταλανίζουν εδώ και χρόνια τον επιχειρηματικό κόσμο.

Subscribe to Γενικά Νέα

Ειδησεογραφία

Βρείτε Πληροφορίες του Συνδέσμου

Εικόνα από τις Εγκατεστημένες Επιχειρήσεις ΣΕΒΙΠΑ

Εγκατεστημένες Επιχειρήσεις

Δείτε τον κατάλογο με τις εγκατεστημένες επιχειρήσεις του συνδέσμου ΣΕΒΙΠΑ

Κατάλογος

Η ιστορία του συνδέσμου

Διαβάστε όλη την ιστορία του συνδέσμου από την ίδρυση του μέχρι και σήμερα

Ιστορία

Επικοινωνήστε με τον συνδέσμο

Επικοινωνήστε με τον σύνδεσμο ΣΕΒΙΠΑ χρησιμοποιώντας την φόρμα επικοινωνίας

Επικοινωνία

Συχνές Ερωτήσεις

Βρείτε όλες τις πληροφορίες που ψάχνετε και απαντήσεις σε συχνές ερωτήσεις του συνδέσμου ΣΕΒΙΠΑ

Συχνές Ερωτήσεις

Εκδηλώσεις Συνδέσμου ΣΕΒΙΠΑ

Δείτε το ημερολόγιο των εκδηλώσεων που διοργανώνει ο σύνδεσμος ΣΕΒΙΠΑ

Εκδηλώσεις

Γραφτείτε στο newsletter του ΣΕΒΙΠΑ

Λάβετε πρώτοι τα τελευταία νέα και τις ειδοποιήσεις του συνδέσμου στο email σας αυτόματα