Είσοδος

Μοιραστείτε το

 

Εκτύπωση

Αποστολή με mail

Κατέβασμα PDF

Αδωνις: Ιδιώτες στην διαχείριση των ΒΙ.ΠΕ. αλλά και στους επενδυτικούς φακέλους

Δημοσιεύθηκε την Παρ, 11/15/2019 - 21:00

Πλήθος επιχειρηματιών και θεσμικών φορέων παραβρέθηκαν στο επιχειρηματικό δείπνο που παρέθεσε την Πέμπτη 14/11/2019 ο ΣΘΕΒ, στο ξενοδοχείο Imperial της Λάρισας, με κεντρικό ομιλητή τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη.

Η ομιλία του κ. Γεωργιάδη επιφύλαξε μεταξύ άλλων και δύο σημαντικά νέα σχετικά με θέματα που ταλανίζουν εδώ και χρόνια τον επιχειρηματικό κόσμο.

Το πρώτο είναι ότι στο Υπουργείο Ανάπτυξης υπάρχουν σκέψεις να εκχωρηθεί σε ιδιωτικές εταιρείες η αξιολόγηση των επενδυτικών φακέλων που οι επιχειρήσεις καταθέτουν στον Αναπτυξιακό νόμο, ένα μέτρο για να καταπολεμηθεί η παραλυτική γραφειοκρατία.

Το δεύτερο αφορά στις Βιομηχανικές Περιοχές της χώρας. Για τις ΒΙ.ΠΕ. ο κ. Γεωργιάδης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο η διαχείρισή τους να δοθεί σε ιδιώτη επενδυτή καθώς το σημερινό καθεστώς Τράπεζα Πειραιώς και δημόσιο κρίνεται αναποτελεσματικό. Μάλιστα τόνισε ότι για την τράπεζα Πειραιώς οι ΒΙ.ΠΕ. της χώρας είναι επιβαρυντικές καθώς δεν της αποφέρουν κέρδος.

Ο υπουργός Ανάπτυξης, στην ομιλία του, επισήμανε πως «το μείζον είναι, ότι η προσέλκυση επενδύσεων αποτελεί για την Ελλάδα του σήμερα αναγκαίο όρο εθνικής επιβίωσης» επισημαίνοντας πως για να υπάρξουν επενδύσεις χρειάζεται «να υπάρξει ένα περιβάλλον στην Ελλάδα που θα πείσει τους επενδυτές ότι δεν θα χάσουν τον χρόνο τους και θα έχει και μια καλή πιθανότητα κέρδους».

Σύμφωνα με τον υπουργό, γίνεται προσπάθεια να πεισθεί ο εμπορικός και επιχειρηματικός κόσμος ώστε να «αξιοποιηθεί το θετικό επενδυτικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί στην Ελλάδα» και κάλεσε τους επενδυτές να αρχίσουν να ετοιμάζουν επιχειρηματικά σχέδια.

Ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε και στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Θεσσαλίας αποκαλύπτοντας ότι σε σχετική έρευνα της Παγκόσμιας Τράπεζας μεταξύ Αθήνας, Θεσσαλονίκης, Πάτρας, Ηρακλείου και Λάρισας, η πρωτεύουσα της Θεσσαλίας αποδεικνύεται η περισσότερο φιλική στην προσέλκυση επενδύσεων.

Με θετικά λόγια για το έργο της κυβέρνησης αλλά και με αιτήματα προς τον υπουργό ήταν η ομιλία του προέδρου ΣΘΕΒ Αχιλλέα Νταβέλη, όπως και του αντιπροέδρου του ΣΕΒ Σπύρου Θεοδωρόπουλου ο οποίος αναφέρθηκε στο επενδυτικό κλίμα και στις προσδοκίες του επιχειρηματικού κόσμου.

Τέλος ο περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός επεσήμανε την θετική συμβολή του κ. Γεωργιάδη ως προς την συνεργασία τους για θέματα της Θεσσαλίας, ενώ έκανε ειδική αναφορά στην αναγκαιότητα ίδρυσης ογκολογικού κέντρου στη Θεσσαλία για την καταπολέμηση του καρκίνου, μια κορυφαία επένδυση στον τομέα της Υγείας  σε όλη την Νοτιοανατολική Ευρώπη, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Πηγή: http://www.thessaliaeconomy.gr

 

Μοιραστείτε το στα κοινωνικά δίκτυα

Γραφτείτε στο Newsletter του ΣΕΒΙΠΑ

Βρείτε Πληροφορίες του Συνδέσμου

Εικόνα από τις Εγκατεστημένες Επιχειρήσεις ΣΕΒΙΠΑ

Εγκατεστημένες Επιχειρήσεις

Δείτε τον κατάλογο με τις εγκατεστημένες επιχειρήσεις του συνδέσμου ΣΕΒΙΠΑ

Κατάλογος

Η ιστορία του συνδέσμου

Διαβάστε όλη την ιστορία του συνδέσμου από την ίδρυση του μέχρι και σήμερα

Ιστορία

Επικοινωνήστε με τον συνδέσμο

Επικοινωνήστε με τον σύνδεσμο ΣΕΒΙΠΑ χρησιμοποιώντας την φόρμα επικοινωνίας

Επικοινωνία

Συχνές Ερωτήσεις

Βρείτε όλες τις πληροφορίες που ψάχνετε και απαντήσεις σε συχνές ερωτήσεις του συνδέσμου ΣΕΒΙΠΑ

Συχνές Ερωτήσεις

Εκδηλώσεις Συνδέσμου ΣΕΒΙΠΑ

Δείτε το ημερολόγιο των εκδηλώσεων που διοργανώνει ο σύνδεσμος ΣΕΒΙΠΑ

Εκδηλώσεις

Γραφτείτε στο newsletter του ΣΕΒΙΠΑ

Λάβετε πρώτοι τα τελευταία νέα και τις ειδοποιήσεις του συνδέσμου στο email σας αυτόματα