Είσοδος

Μοιραστείτε το

 

Εκτύπωση

Αποστολή με mail

Κατέβασμα PDF

Συνάντηση ΓΓ Βιομηχανίας, ΠΑΣΕΒΙΠΕ για τα Βιομηχανικά Πάρκα

Δημοσιεύθηκε την Κυρ, 11/28/2021 - 20:11

Η ανάγκη ενός νέου δίκαιου, αποδοτικού και αποτελεσματικού κανονιστικού πλαισίου συνεργασίας των επιχειρήσεων, που είναι εγκατεστημένες σε Επιχειρηματικά Πάρκα και Βιομηχανικές Περιοχές, με τους αντίστοιχους φορείς διαχείρισης των περιοχών αυτών, ώστε να υπάρξουν ουσιαστικά οφέλη για όλες τις πλευρές, κυρίως για την εθνική οικονομία, την ανάπτυξη και το περιβάλλον, αναδείχθηκε στη συνάντηση που πραγματοποίησε με τη νέα Γενική Γραμματέα Βιομηχανίας κα Θέμιδα Ευτυχίδου, ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Εγκατεστημένων Επιχειρήσεων σε ΒΙΠΕ (ΠΑΣΕΒΙΠΕ) κ. Πέτρος Μαντάς.
Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στις 19 Οκτωβρίου 2021 σε καλό κλίμα, έγινε ουσιαστικός διάλογος επί των θέσεων και προτάσεων των εγκατεστημένων επιχειρήσεων στις ΒΙΠΕ της επικράτειας, όπως τις παρουσίασε διεξοδικά και τεκμηριωμένα, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΕΒΙΠΕ, ενόψει της αναμόρφωσης του θεσμικού πλαισίου των Επιχειρηματικών Πάρκων και των Βιομηχανικών Περιοχών, που προωθεί το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων και αναλήφθηκαν δεσμεύσεις συνεννόησης και σταθερής συνεργασίας, μεταξύ των δύο πλευρών.
Ο κ. Μαντάς είχε την ευκαιρία και τη δυνατότητα να ενημερώσει αναλυτικά τη Γενική Γραμματέα Βιομηχανίας κα Θέμιδα Ευτυχίδου, να ανοίξει τη βεντάλια όλων των θεμάτων και να αναφερθεί στις προτάσεις για την επίλυση των προβλημάτων, που απασχολούν τις 1500 εγκατεστημένες επιχειρήσεις μέλη του ΠΑΣΕΒΙΠΕ, τονίζοντας τη σημασία της λειτουργίας των επιχειρήσεων σε καθεστώς ακηδεμόνευτης και υγιούς επιχειρηματικότητας και της συμμετοχής των θεσμικών εκπροσώπων των βιομηχανικών επιχειρήσεων στις κεντρικές αποφάσεις και νομοθετικές εξελίξεις, που τους αφορούν.
Αναφέρθηκε αναλυτικά στο ιστορικό και τις βλαπτικές συνέπειες (οικονομικές κ.α.) που υφίστανται τα μέλη του ΠΑΣΕΒΙΠΕ από τις ασκούμενες διαχειριστικές πρακτικές στις ΒΙΠΕ, ζητώντας τη ριζική βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος και την προστασία και ανάπτυξη της ελληνικής παραγωγής, που οργανώνεται και παράγεται σ’ αυτές.
Στα κορυφαία θέματα, που έθεσε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΕΒΙΠΕ στη συνάντηση του με τη Γενική Γραμματέα Βιομηχανίας ενόψει του νέου θεσμικού πλαισίου που θα αντικαταστήσει το Ν. 3982/2011 είναι:
-Η δια νόμου άμεση μετάπτωση της διαχείρισης του ΒΙΠΕ σε αυτοδιαχειριστικούς φορείς, ειδικά στις βιομηχανικές περιοχές, όπου το 50% της ωφέλιμης έκτασης έχει ήδη μεταβιβαστεί και κατέχεται από εγκατεστημένες επιχειρήσεις.
-Η προστασία των κοινόχρηστων και κοινωφελών εκτάσεων στις ΒΙΠΕ, βάσει της κείμενης νομοθεσίας και νομολογίας αλλά και θεσμοθέτηση – δημιουργία των κατάλληλων συνθηκών που θα διασφαλίσουν αμοιβαιότητα υποχρεώσεων και συμφερόντων μεταξύ επιχειρήσεων και Φορέων Διαχείρισης.
Η Γενική Γραμματέας Βιομηχανίας ευχαρίστησε τον Πρόεδρο του ΠΑΣΕΒΙΠΕ για την ουσιαστική συζήτηση που εξελίχθηκε σε συγκεκριμένα και βασικά θέματα και εξέφρασε το αμέριστο ενδιαφέρον της και τη διάθεση της να εξετάσει σοβαρά τη δέσμη των προτάσεων, που εκλήθη να καταθέσει ο ΠΑΣΕΒΙΠΕ, ενόψει της τελικής φάσης του διαλόγου, που εξελίσσεται για τη δημιουργία της νέας νομοθεσίας για τα Επιχειρηματικά Πάρκα.
Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΕΒΙΠΕ μετά τη συνάντηση δήλωσε ότι: «η Γραμματεία Βιομηχανίας αλλάζει σελίδα». Ο ίδιος επισήμανε ως ιδιαίτερα θετικό το γεγονός, ότι έγινε μεγάλης χρονικής διάρκειας, διεξοδικός, ουσιαστικός και ειλικρινής διάλογος, ως δείγμα, τόσο πραγματικού ενδιαφέροντος για την επίλυση προβλημάτων, όσο και σεβασμού από την πλευρά της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας προς τις ελληνικές βιομηχανικές επιχειρήσεις, μέλη του ΠΑΣΕΒΙΠΕ. Τέλος ο κ. Μαντάς εξέφρασε την ικανοποίηση και την ελπίδα, η πρώτη αυτή συνάντηση να αποτελέσει αφετηρία θετικών εξελίξεων για τις επιχειρήσεις που εκπροσωπεί.

 

Μοιραστείτε το στα κοινωνικά δίκτυα

Γραφτείτε στο Newsletter του ΣΕΒΙΠΑ

Βρείτε Πληροφορίες του Συνδέσμου

Εικόνα από τις Εγκατεστημένες Επιχειρήσεις ΣΕΒΙΠΑ

Εγκατεστημένες Επιχειρήσεις

Δείτε τον κατάλογο με τις εγκατεστημένες επιχειρήσεις του συνδέσμου ΣΕΒΙΠΑ

Κατάλογος

Η ιστορία του συνδέσμου

Διαβάστε όλη την ιστορία του συνδέσμου από την ίδρυση του μέχρι και σήμερα

Ιστορία

Επικοινωνήστε με τον συνδέσμο

Επικοινωνήστε με τον σύνδεσμο ΣΕΒΙΠΑ χρησιμοποιώντας την φόρμα επικοινωνίας

Επικοινωνία

Συχνές Ερωτήσεις

Βρείτε όλες τις πληροφορίες που ψάχνετε και απαντήσεις σε συχνές ερωτήσεις του συνδέσμου ΣΕΒΙΠΑ

Συχνές Ερωτήσεις

Εκδηλώσεις Συνδέσμου ΣΕΒΙΠΑ

Δείτε το ημερολόγιο των εκδηλώσεων που διοργανώνει ο σύνδεσμος ΣΕΒΙΠΑ

Εκδηλώσεις

Γραφτείτε στο newsletter του ΣΕΒΙΠΑ

Λάβετε πρώτοι τα τελευταία νέα και τις ειδοποιήσεις του συνδέσμου στο email σας αυτόματα